

طلاق توافقی ساده ترین و بی دردسرترین نوع طلاق است که این روز ها به دلیل زمان بر نبودن مراحل انجام آن بین زوجین خیلی رواج پیدا کرده است. در طلاق توافقی همانطور که از نامش معلوم است همه چیز بین زوجین توافق شده است و بدون درگیری و نزاع بین زن و مرد مراحل طلاق توافقی انجام می شود.
در طلاق توافقی هر چیزی که در رابطه با حضانت فرزند، مهریه، نفقه بین زوجه توافق شده باشد از نظر دادگاه محترم است. مثلا ممکن است زنی قصد دارد مهریه اش را کامل ببخشد یا بخشی از آن را بگیرد و بخشی دیگر را طبق توافق انجام شده اقساطی بگیرد یا در قبال حضانت فرزندش حاظر به طلاق شود. تمام توافقات انجام شده در رای دادگاه پذیرفته می شود و قابل اجرا خواهد بود.
خیلی از زوجین به دنبال سایت طلاق توافقی یا طلاق توافقی در کمترین زمان ممکن هستند. ما در گروه وکلای پویا دادبان با داشتن وکلای مجرب و درجه یک در امر طلاق توافقی به شما برای انجام مراحل طلاق توافقی آسان و بدون دردسر کمک خواهیم کرد.
مراحل انجام کار به این صورت است که در جلسه اول حضور زوجین، توافقات بین شان از آن ها پرسیده و صورت جلسه می شود. سپس به وکالت از هر دوی آن ها رای دادگاه طبق توافق آن ها از دادگاه خانواده اخذ می شود.
اگر اطلاعات بیشتری در مورد طلاق توافقی نیاز دارید ما در ادامه شما را با شرایط و مراحل طلاق توافقی، مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی و میانگین زمان طلاق توافقی آشنا خواهیم کرد.
طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی به طلاقی گفته می شود که زوجین به توافق کامل رسیده اند و آمادگی جدایی از هم را دارند. طی کردن مراحل طلاق توافقی بدون درگیری بوده و قبل از مراجعه به وکیل طلاق و دادگاه هه توافقات انجام شده است. در طلاق توافقی دعاوی احتمالی وجود ندارد و همه چیز از قبل تعیین شده است.
یک تصور اشتباه در مورد طلاق توافقی این است که زوجه حتما باید مهریه خود را ببخشد تا مراحل طلاق انجام شود. در صورتی که اصلا اینطور نیست. زن لازم نیست از حق قانونی خود که مهریه اش است بگذرد. بلکه می تواند آن را کامل یا فقط بخشی از آن را بگیرد و بخشی را به شوهرش ببخشد. در هر صورت این توافق باید بین زن و مرد انجام شود.
قبل از طلاق توافقی باید کلیه امور مالی یا مسائل مربوط به طلاق مثل حضانت فرزندان، مهریه، جهیزیه، نفقه و … بین زوجین مشخص شود. البته در حین جلسه رسیدگی یا قبل از آن بهتر است این توافقات انجام شود تا برای ادامه کار وقت کسی گرفته نشود.
پیشنهاد ما به همه مراجعه کنندگان عزیز این است که قبل از هر چیز از مضرات طلاق توافقی و آثار آن بر روی فرزندان تان آگاه باشید و سپس اقدام به این کار کنید. چون بعد ها ممکن است از کاری که انجام دادید پشیمان شوید و شاید دیگر راه برگشتی وجود نداشته باشد.
برای طلاق توافقی چه مراحلی باید طی کنیم؟
طلاق توافقی بر خلاف دیگر طلاق ها نیاز به داوری در دادگاه نیست! مثلا در طلاق از طرف مرد یا در طلاق از طرف زن زوجین برای داوری به دادگاه ارجاع داده می شوند و پس از مدتی با بررسی نظر دادوران رای نهایی صادر می شود. اما در طلاق توافقی اصلا نیاز به این کار نیست.
در طلاق توافقی به دلیل توافق انجام شده بین زوجین نیاز است به یک مرکز مشاوره مراجعه کنند و مشاور است که باید نظر خود را برای تعیین شدن به دادگاه اعلام کند. زوجین برای گرفتن وقت مشاوره باید در سامانه تصمیم ثبت نام کنند تا تاریخ و ساعت جلسه به آن ها گفته می شود.
سپس قاضی با بررسی نظر مشاور خانواده گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند. زوجین موظف هستند تا سه ما پس از دریافت گواهی به یکی از مراکز ازدواج یا طلاق مراجعه کنند تا صیفه طلاق برای آن ها اجرا و ثبت شود.
توجه داشته باشید که برای طلاق توافقی هم زوجین حتما باید در دفترخانه حضور داشته باشند. اگر یکی از آن ها غایب باشد مانع از انجام طلاق خواهد شد.
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی؟
به طور کلی مدارک مورد نیاز برای انجام مراحل طلاق توافقی عبارت اندز: اصل و کپی شناسنامه، اصل و کپی کارت ملی و اصل و کپی سند ازدواج یا عقدنامه است. علاوه براین اجرای صیغه طلاق توافقی نیازمند این است که زن در صورت دوشیزه بودن گواهی سلامت خود را از پزشکی قانونی دریافت کند یا اگر دوشیزه نباشد باید گواهی عدم بارداری خود را برای ثبت طلاق به دفترخانه ارائه کند.
طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟
با توجه به تغییر شرایط طلاق توافقی از آذرماه ۹۷ تا الان زوجین نیازمند این هستند که حتما به یکی از مراکز مشاور خانواده مراجعه کنند. در واقع این قانون جدید طلاق توافقی است. برای این کار ابتدا باید در سامانه آنلاین نوبت دهی طلاق (سایت تصمیم) ثبت نام کنند. سپس یکی از مراکز غربالگری مشاوره در تهران را انتخاب کنند.
بعد از ثبت نام و ثبت اطلاعات و دلایل طلاق زوجین به یکی از مراکز مشاوره خانواده ارجاع داده می شوند. زوجین موظف هستند تا در تمام جلسات مشاوره حضور داشته باشند. جلسات مشاوره هم در یک بازه حدود 45 روزه انجام می شوند. البته این به مرکز مشاره ای که انتخاب کرده اید هم مربوط می شود.
مدت زمان طلاق توافقی را می توان حدود 2 ماه در نظر گرفت. این زمان دقیقا به خاطر حضور زوجین در جلسات مشاوره خانواده است.
قانون جدید طلاق توافقی چیست؟
با توجه به قانون حمایت از خانواده که مصوب سال 1391 است مشاوره قبل از طلاق اجباری شده است. از آذر ماه سال 97 با توافقی که بین سازمان بهزیستی و قوه قضاییه انجام شد قرار شد مشاوره قبل از طلاق بین زوجین در مراکز زیر نظر بهزیستی انجام شود. قانون جدید طلاق توافقی این است که مشاوره قبل از طلاق برای زوجین در یکی از مراکز غربالگری مشاوره خانواده اجباری است!
به همین جهت سامانه مداخله در امر طلاق با نام تصمیم به آدرس zaman.behzisti.net راه اندازی شد تا مراحل انجام کار آسان تر شود. البته با راه اندازی این سامانه و کم شدن سرعت مراحل طلاق توافقی بسیاری از زوجین را دیده ایم که از طلاق پشیمان شده اند و به ادامه زندگی در کنار هم رضایت داده اند.
به هر حال اگر زوجین در جلسات مشاوره حضور داشته باشند و باز هم راضی به جدایی باشند حتی اگر دلیل موجه هم نداشته باشند باز هم گواهی عدم سازش یا عدم انصراف از طلاق به آن ها داده می شود. و تنها با این گواهی است که می توانند طلاق خود را در دفترخانه های رسمی ثبت کنند.
حضانت فرزندان در طلاق توافقی چگونه خواهد بود؟
حضانت یا نگهداری فرزندان در طلاق توافقی امر مهمی است که حتما قبل از هر کاری باید مشخص شود. باید بدانید فرزند دختر بالای 9 سال و فرزند پسر بالای 15 سال از سن حضانت خارج هستند. با توجه به این قضیه دادگاه هیچ وظیفه ای در قبال آن ها ندارد تا اینکه حضانت فرزندان را در رای مشخص کند. زوجین موظف هستند در مورد پرداخت نفقه و میزان آن در ماه چقدر باید باشد هم باید به توافق رسند. بنابراین وقتی زوجین متقاضی طلاق توافقی هستند حتما باید حضانت فرزندان را مشخص کنند.
نکته مهم بعدی در خصوص پشیمانی زوجین در حضانت فرزندان است. اگر به هر دلیل اختلافاتی بر سر حضانت فرزندان بین زوجین به وجود آید در این مورد دادگاه است که تصمیم نهایی را می گیرد حضانت فرزندان بر عهده کی باشد. البته دادگاه هم با توجه به صلاح طفل است که رای خود را صادر می کند و هیچ ربطی به توافق قبلی زوجین ندارد!
مهریه در طلاق توافقی چطور پرداخت می شود؟
مهریه مالی است که بعد از انعقاد عقد بین زوجین، زن مالک آن است و می تواند از شوهر خود آن را مطالبه کند. این تفکر اشتباه در مورد مهریه در طلاق توافقی در ذهن خیلی از مراجعه کنندگان وجود دارد که چون طلاق به صورت توافقی است پس مهریه هم بخشیده شده است. در صورتی که اصلا اینطور نیست. مهریه حق زن است و در صورت نیاز می تواند آن را مطالبه کند. در طلاق های توافقی، تکلیف مهریه هم به صورت توافقی مشخص می شود. ممکن است بخشی از آن بخشیده شود یا کل آن در قبال گرفتن حضانت فرزندان بخشیده شود. این مورد کاملا به توافقی که بین زوجین صورت گرفته است مربوط می شود.
سوالات متداول در مورد طلاق توافقی:
دادگاه صالح برای رسیدگی به طلاق توافقی چه دادگاهی است؟
دادگاه خانواده محل اقامتگاه یا محل سکونت موقت، و همچنین محل وقوع مال غیر منقول، هر یک از زوجین می باشد.
در طلاق توافقی اگر مرد در دفتر خانه حاضر شود ولی زن حاضر نشود چه می شود؟
اگر شرایط طلاق توافقی محیا باشد، یعنی اگر مرد گواهی را به دفترخانه ببرد و زن حضور نداشته باشد صیغه طلاق جاری می شود و پس از ثبت به به زن ابلاغ می شود.
در طلاق توافقی اگر مرد در دفتر خانه حاضر نشود ولی زن حاضر شود چه می شود؟
عدم حضور مرد در دفترخانه مانع طلاق توافقی می شود. مگر اینکه زن بنا به اعلام دادگاه صادر کننده رای وکالت بلا عزل در طلاق داشته باشد. در این صورت برای اجرای صیغه طلاق نیاز به حضور مرد نیست.
آیا راهی برای نرفتن به جلسات مشاوره طلاق توافقی وجود دارد؟ آیا می توان همه کارها را به وکیل سپرد؟
طبق قانون جدید در طلاق توافقی زوجین باید در جلسات مشاوره حضور داشته باشند و این موضوع اجباری است. اما اگر زوجه از زوج وکالت در طلاق داشته باشد و در قسمت حدود اختیارات اذن در مشاوره داشته باشد نیازی به حضور زوج در جلسات مشاوره نیست!
در طلاق توافقی آیا امکان دارد طلاق رجعی صادر شود؟
خیر در طلاق توافقی چنین امکانی وجود ندارد.
۶ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
من خانمی ۳۸ ساله هستم. حدود ۳ سال هست که با همسرم زندگی مشترک دارم. با هم تفاهم نداریم و قصد جدایی از هم را داریم. من میخوام بدونم اگر من کل مهریه رو ببخشم میتونم طلاق توافقی بگیرم؟ یا اینکه برای طلاق توافقی باید حتما کل مهریه رو ببخشم؟ مهریه ام ۱۲۰ سکه بهار آزادی هست و همسرم هم توانایی پرداختش رو تا حدودی داره. اگر اقساط کنیم می تونه بده. حالا میشه بگید تکلیف من چیه؟ برای این مدل طلاق به وکیل هم نیاز هست یا بدون وکیل هم می شه توافقی جدا شد؟
برای طلاق توافقی نیاز به شرکت در جلسات مشاوره که حدودا ۲ ماه زمان میبرد رو دارید.
ولی گروه وکلای پویادادبان در کمترین زمان میتوانند با توافق در اقساطی پرداخت کردن مهریه شما انجام بدهند.
سلام میخوام بدونم میشه برای طلاق توافقی جلسات مشاوره را نرفت؟ چون واقعا نمیخوام برم حوصله اش رو ندارم. این کار رو هم میشه به وکیل واگذار کرد؟ اگه میشه لطفا بگید شرایط تون چیه؟ ممنونم
بله میتوان
گروه وکلای پویادادبان این کار رو بدون حضور شما انجام میدهند.
سلام به گروه پویا دادبان
من ۵ سال از زندگی مشترکم با همسرم می گذره در حکم طلاق توافقی ام میزان و ساعات ملاقات فرزندم برای همسرم را تعیین کردم. حالا سوالم اینه که بعدا می تونم اون رو تغییر بدم؟ می تونم کمترش کنم؟ لطفا سریع جواب بدید اگه میشه
سلام و وقت بخیر
خیر امکان تغییر در حکم دادگاه وجود ندارد.
فقط میتوانید با دلیل جدید اقدام به طرح دادخواست جدید داشته باشید.