

وقتی دو نفر تازه باهم ازدواج می کنند، معمولا تنها چیزی که والدین می خواهند رفتن با لباس سفید به خانه بخت و برگشت با کفن سفید است. اما همیشه زندگی طبق روال گفته های بزرگتر ها نیست. گاهی مشکلاتی در زندگی بوجود می آید که زن و شوهر ترجیح می دهند از یکدیگر جدا شوند و فاتحه زندگی مشترکشان را بخوانند.
از زمانی که به مدرسه می رفتیم، همیشه به ما می آموختند که طلاق یکی از آسیب های اجتماعی است که می تواند آثار مخربی بر روی نهاد خانواده داشته باشد. اما طلاق تنها شانسی است که امکان خروج از زندگی مشترک مشقت بار و سخت را به زوجین می دهد. طبق ماده 1143 قانون آیین دادرسی مدنی، طلاق در کشور ایران شامل دو دسته طلاق رجعی و طلاق بائن است.
در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره طلاق رجعی ارائه دهیم. هر زمان که مرد خواهان طلاق و جدا شدن از همسر خود باشد، مرد می تواند تا زمانی که مدت عده به اتمام میرسد، به همسر خود رجوع کند.
تکلیف حقوق زن در طلاق رجعی چه می شود؟
طبق قانون مرد هر زمان و بدون دلیل خاصی می تواند درخواست طلاق دهد و طلاق حق مرد است. اما به همین سادگی نیست !
شرایط خاصی به منظور جلوگیری از سوء استفاده مردان از این حق و برای پشتیبانی از خانواده در نظر گرفته شده است که مرد خواهان طلاق باید آنها را رعایت کند. پس اگر مردی بخواهد از همسر خود طلاق بگیرد باید تکلیف حقوق زن را مشخص کند. حالا این حقوق چه هستند؟
حقوق زن شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل و شرط تنصیف دارایی است.
پرداخت نفقه در دوران عده بر مرد واجب است و اگر یکی از طرفین در دوران عده فوت کند، از یکدیگر ارث میبرند
طلاق رجعی به چه شکلی انجام می شود؟
- هنگامی که یک مرد بخواهد از زن خود جدا شود، باید بعد از تنظیم درخواست طلاق، آن را در یکی از دفاتری که خدمات قضایی را به صورت الکترونیکی ارائه می دهند، به ثبت برساند.
- چند روز بعد از ثبت درخواست، پیامک شعبه مسئول رسیدگی به دادخواست وی ارسال می شود.
- دادگاه شروع به بررسی شرایط و درخواست زوجین می کند.
- قاضی حکم عدم سازش را صادر می کند.
- 20 روز بعد از صدور حکم دادگاه، به عنوان مدت تجدید نظر نامیده می شود که زن حق تجدید نظر در این مدت دارد.
- مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی جهت اجرا صیغه طلاق
- مدت عده بعد از جاری شدن صیغه طلاق شروع می شود. اگر مرد در مدت عده به همسر خود رجوع نکند، طلاق بعد از اتمام این دوره در شناسنامه طرفین ثبت می شود.
مدت عده در طلاق رجعی چگونه است؟
مدت عده، مدتی است که زن نمی تواند همسر دیگری برای خود اختیار کند. مدت عده برابر با سه طهر یعنی سه ماه است. پس مرد حق رجوع به همسر خود در مدت عده را دارد.
پرداخت مهریه در طلاق رجعی به چه صورت است؟
مهریه مهمترین حق زن است. اگر طلاق از سوی مرد باشد، موظف به پرداخت حقوق زن است. مرد باید ترتیبی برای پرداخت مهریه مشخص کند.
دلیل عده رجعی چیست؟
هدف از مدت عده در این است که این مدت می تواند فرصت خوبی برای زن و شوهر باشد تا دوباره به آغوش گرم زندگی برگردند.
سوالات متداول شما در مورد طلاق رجعی
آیا امکان ثبت طلاق رجعی در شناسنامه وجود دارد؟
بله. بعد از گذشت زمان عده، طلاق به طور رسمی در شناسنامه ثبت می شود، زیرا امکان رجوع یکی از زوجین به یکدیگر و منتفی شدن طلاق وجود دارد.
نحوه رجوع چگونه است؟
رجوع در گفتار و عمل شبیه هم است. به عنوان مثال اگر مرد به زن بگوید که هنوز می خواهد به ادامه زندگی با او بپردازد یا از طلاق منصرف شده ام نیز جزئی از رجوع است. البته نزدیکی نیز نوع دیگر رجوع محسوب می شود.
مدت زمان عده زن باردار چقدر است؟
زن باردار موظف است تا زمان زایمان، عده نگهدارد.
آیا زن می تواند از رجوع مرد جلوگیری کند؟
خیر. رجوع از اختیارات مرد است. اگر زن مانع ورود مرد به خانه شود، مرد می تواند اظهارنامه رجوع خود را به دادگاه ارسال کند.