

نیاز است که شهروندان عادی نیز با برخی از نکات حقوقی و قوانین آشنا باشند تا در زندگی خود بتوانند از آن ها به ویژه در را حق طلبی خود استفاده کنند. در این مقاله سعی داریم که شما را با قانون جدید مهریه و نکات پیرامون آن آشنا کنیم.
قانون جدید زندان برای مهریه در سال 1399
اگر مال معین نباشد که بتوان آن را به مالکیت زن در آورد، چه در عقد دائم و چه موقت، دینی است که مانند سایر طلب ها بر گردن مرد است. فرد طلب کار برای درخواست طلب خود می تواند به دادگاه رجوع کند. در رابطه با مهریه نیز برای طلب دریافت مهریه می توان به اجرای ثبت و یا دادگاه خانواده رجوع کرد.
مهریه ای که در عقدنامه ی عقد موقت ثبت شده نیز فقط از طریق دادگاه می توان آن را طلب کرد. هرچند که این سند عادی می باشد.
در قانون جدید مهریه اگر مرد به اندازه مهریه اموالی به جز مستثنیات دینی داشته باشد، زن این اختیار را دارد که برای مهریه آن را وصول نماید. و مبلغ مهریه مهم نیست. در صورتی که شوهر مالی نداشته باشد، با توجه به میزان دارایی خود می تواند برای پرداخت قسطی مهریه از دادگاه اعسار بگیرد.
در قانون جدید زندان برای مهریه اگر مرد تا 110 سکه یا معادل آنرا به زن پرداخت نکند می توان حکم جلب او را گرفت و به زندان برد. ولی اگر 110 سکه یا معادل آن را به صورت یکجا و یا قسطی بپردازد، برای عدم پرداخت بقیه مهریه نمی توان حکم جلب مرد را گرفت. اگر زن اموالی از مرد را به دادگاه معرفی کند می تواند باقی مانده مهریه خود را وصول نماید.
با صادر شدن حکم مهریه و قطعی شدن آن، مرد به مدت یک ماه زمان دارد که دادخواست اعسار مهریه را به دادگاهی که رای را داده است تقدیم کند. در ظرف مدت یک ماه بعد از صدور حکم مهریه دادخواست اعسار به دادگاه داده شود، تا تعیین تکلیف قطعی و نهایی دادگاه امکان جلب شوهر وجود ندارد. اگر بعد از صدور حکم نهایی مرد پیش پرداخت قسط مهریه را به زن بدهد دیگر نمی توان حکم جلب شوهر را گرفت. اما اگر پیش پرداخت را ندهد می توان حکم جلب شوهر را گرفت.
طبق قانون جدید مهریه و رویه دادگاه خانواده، اگر زن اموالی از مرد را توقیف کند، تا زمان تعیین تکلیف آن اموال و مزایده، برای باقی مانده مهریه که بیش تر از اموال توقیف شده باشد، تا 110 سکه حکم جلب صادر نمی شود.
در نیمه ابتدایی سال 1397 صحبت هایی مبنی بر کاهش سقف 110 سکه به 55 سکه به میان آمده بود. اما تاکنون مجلس تصویبی بر آن نداشته است. بنابراین قانون مهریه همان رویه قبلی، یعنی از سال 91 تا کنون، را دارد. عدم پرداخت مهریه تا 110 سکه و یا معادل ریالی آن می تواند صدور حکم جلب را به دنبال داشته باشد.
اگر حکم مهریه از سوی دادگاه صادر شود و مرد تا یک ماه بعد از آن حکم اعسار را تقدیم دادگاه نکند، زوجه می تواند درخواست حکم جلب بدهد و حکم جلب مرد صادر می شود. اگر مرد درخواست اعسار دهد پرداخت مهریه را برای او قسطی می کنند. اگر اقساط پرداخت نشوند به طور معمول بعد از دو یا سه قسط معوقه حکم جلب صادر می شود.
برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقالات مرتبط در مورد مهریه را حتما بخوانید:
ممنوع الخروج کردن زوج بابت دریافت مهریه به چه صورت است؟
آیا بخشیدن مهریه در ازای حضانت دائم فرزند امکان پذیر است؟
مراحل درخواست توقیف اموال برای مهریه از صفر تا صد
بخشیدن مهریه چطور امکان دارد؟ آشنایی با مراحل و شرایط آن
مدت زندان برای عدم پرداخت مهریه و یا اقساط آن چقدر است؟
باید به این نکته توجه کرد که مهریه یک دعوی حقوقی می باشد. هر زمان که مهریه و یا اقساط آن پرداخت شود و یا اعسار مجدد برای دادگاه ثابت گردد، زوج از زندان آزاد می شود.
دستگاه قضایی با توجه به قیمت سکه و افزایش روز افزون آن تلاش می کنند که اقساط مهریه با توانایی مالی و پرداخت زوج متناسب باشد. و همچنین تلاش می کنند تا جایی که امکان دارد فرد معسر راهی زندان نشود.
۲ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام یه سوالی داشتم آیا زن میتونه مهریه که هنگام طلاق بخشیده رو دوباره درخواست کنه؟ این سوال خیلی ذهنم رو درگیر کرده میترسم زنم دوباره درخواست مهریه اش رو بده آخ مهریه اش خیلی سنگینه!
سلام و وقت بخیر
زوجه فقط در مدت عده میتونه به مهریه بخشیده شده رجوع کنه.
پس از اتمام این مدت دیگر امکان رجوع نیست.